Találd meg a hibát

Ritkán megyek háziorvoshoz, csak ha már nagyon muszáj és nagyon rosszul érzem magam. Mivel csütörtökön elég magas lázam volt és azt hittem nem élem meg a holnapot másnap reggel 9 órakor elmentem orvoshoz. A rendelő, ami honlapjuk szerint 8 órakor nyit, zárva volt. Nagy, fehér rácsok és rajtuk egy lakat. A rácsok mögött egy papír amin annyi áll, hogy tegnap és ma nincsen itt az orvos, legközelebb egy hét múlva lesz.
orvos
Nem örvendtem de eszembe jutott, hogy a lakáshoz közel van még egy orvosi rendelő, ahol egyszer már jártam, nem érzem nagyon jól magam de az még belefér, elmegyek oda. Kivártam a sorom, bementem de nem voltam arra felkészülve ami ott következett.
Az asszisztens, kellő arroganciával megfűszerezve közölte, hogy ők pedig nem fognak nekem segíteni mivel nem az ottani orvos az én háziorvosom. Elmondtam, hogy a házi orvosom nem lesz még egy hétig én pedig most vagyok beteg, illetve az házi orvosom rendelője zárva, helyettesítő nincsen megnevezve. Az orvos mondta, hogy ha még kezelne is nem tudna igazolást adni. Mondom, hogy az a legkevesebb, csak vizsgáljon meg és mondja meg mi a bajom, milyen gyógyszert szedjek. De még sem lehet, menjek vissza az orvosi rendelőbe a helyetteshez, mondom nekik ismét, hogy zárva a rendelő, nincsen helyettes és megmutatok nekik egy képet amit a telefonommal készítettem a rendelőre kifüggesztett papírról. Továbbra is csak annyi hangzott el, hogy nem vizsgálnak, menjek el nézzem meg ki a házi orvos, nézzem meg interneten biztos fent van.
Ez kb. 2-3 perc alatt zajlott le, talán ha veszekedés helyett megvizsgálnak akkor ennyi idő alatt lehet kiderült volna mi bajom van. Megköszöntem nekik és haza jöttem, vissza bújtam az ágyba majd folytattam a forrő teázást.
Később megnéztem ismét a rendelő weboldalát, mondanom sem kell, hogy nem volt kiírva ki a helyettes, azt sem, hogy nincsen ma ott az orvos.

Kérdezem én, hogy akkor miért fizetem (fizetjük) havonta azt a nem kevés pénzt egészségügyi biztosításért? A tegnap tapasztaltak alapján akár meg is dögölhetek, senkit nem érdekelne. Ennyi pénzért egy magánklinikán is lehetne biztosításom, voltam is náluk, ég és föld a különbség csak kétszer ugyan azért a szolgáltatásért nem akarok fizetni. Arra pedig nincsen lehetőség, hogy én válasszam ki melyik egészségügyi biztosítónak fizetek.
Hol van a hiba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.